ضد عفونی اماکن متبرکه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: اماکن متبرکه، حرم، ضریح

پرسش:اگر حرم‌ها دار الشفاست چرا در جریان ویروس کرونا ضریح را ضدعفونی کردند و حتی درب آنها را بستند؟

پاسخ اجمالی: حرم و ضریح شفا نمی‌دهد بلکه پیامبر و اهل بیت او شافی هستند. اگر حرم با ویروسی آلوده شود مانند دیگر اماکن باید ضدعفونی شوند و بستن حرم به این علت است که ازدحام در حرم، ویروس کرونا را از انسان‌ها به یکدیگر منتقل می‌کند و این کار حرام است.


شفا ندادن حرم

[ویرایش]

حرم و ضریح شفا نمی‌دهد بلکه پیامبر و اهل بیت او شافی هستند، و البته شفا دادن آنها هم به خداوند و شافی بودن خدا بر می‌گردد، چرا که هر حول و قوه‌ای از سوی خداست (لا حول و لا قوه الا بالله).

احترام حرم

[ویرایش]

احترام و تبرک به ضریح و حرم به جهت احترام به صاحب حرم و معصوم است نه خود ضریح و حرم.

نحوه شفا دادن خدا و معصومان

[ویرایش]

شافی بودن خدا و معصومان به این معنا نیست که هر وقت از آنان شفا بخواهیم حتما شفا بدهند، زیرا گاه حکمتی در شفا نیافتن است که مانع از استجابت از دعا می‌شود.

ضد عفونی حرم

[ویرایش]

فرش و دیوار حرم و مسجد هم مانند دیگر فرش و دیوارها ممکن است کثیف یا میکربی یا خراب شود و از این رو مسلمانان باید مساجد و حرم‌ها را تمیز نگه دارند و وقتی نجاست یا میکروب و ویروسی به این مکان‌ها سرایت کرد فورا آنجا را پاک و ضدعفونی کنند.

بستن حرم

[ویرایش]

بستن حرم‌ها هم به جهت این است که هنگام ازدحام، ویروس کرونا از انسانها به یکدیگر منتقل می‌شود و منتقل کردن بیماری به دیگران از نظر شرع مقدس حرام است. انتقال ویروس در شرایط ازدحام ارتباطی به مسجد و حرم ندارد و امری طبیعی است، مثل آتش گرفتن فرش که فرقی میان فرش مسجد و غیر مسجد ندارد.

منبع

[ویرایش]
حجت‌ الاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار






جعبه ابزار